Spørsmål (og svar)

Hvordan måler jeg ringstørrelsen?

Jeg anbefaler å få målt fingeren hos en gullsmed. Men vil du måle hjemme så kan du måle den indre diameteren av en ring som passer, og se på skjemaet hvilken størrelse det korresponderer med. Det er viktig at den indre formen på ringen faktisk er rund, ellers vil det ikke bli riktig.

En annen metode, hvis du ikke har en ring som passer perfekt til finger, er å bruke papirstrimmel eller tråd til å måle med:

  • Ta papirstrimmelen / tråden rundt fingeren du ønsker ring til. Marker med en tusj der det overlapper. Legg papirstrimmelen / tråden inntil en linjal for å se lengden.
  • Husk at den ikke må sitte for stramt eller for løst rundt fingeren når du måler. Gjenta prosessen 2 – 3 ganger for å sikre at målingen blir riktig og at du får samme tall hver gang.
  • Når du har funnet målet rundt fingeren ved bruk av tråd kan du lese av på tabellen under for å se hvilken ringstørrelse som passer din finger

Er det en bred ring så kan du ta den opp en størrelse

Hvor mye koster en spesialbestilling?

Hva koster det å lage en ring / halskjede / mansjettknapper etc., er spørsmål jeg ofte får. Men det er ikke så lett å svare på på stående fot. Jeg lager det meste, men det er mange faktorer som spiller inn, spesielt tid og materialer. Før jeg vet mer er det vanskelig å svare. Men!

Her er noen spørsmål du kan tenke på når det kommer til designet ditt.

Hvilke materialer vil du ha? Er det gull, sølv eller annet?
Skal det inneholde stener? Hvilke stener?
Hvor stort / langt ønsker du for eksempel kjeder?
Om det er en ring, hva er ringstørrelsen? Hva slags bredde tenker du?
Har du et spesielt uttrykk i tankene på smykket ditt? Kan du gi noen nøkkelord? For eksempel søtt, røfft, viking, punk, myk, snodd osv.
Hva er budsjettet ditt?

Du trenger ikke ha svar på alle spørsmålene, vi finner ut av resten sammen, men det er er et fint sted å starte. Tenk ut så mye du kan og send meg en mail, eller avtal et møtte med meg på verkstedet.

Hva er leveringstiden?

Leveringstid på ordinære varer vil være 3 – 7 arbeidsdager. Postens tid i tillegg.
Leveringstid på spesialbestillinger kan være 3 til 6 uker avhengig av oppdraget.

Men har du glemt en viktig anledning og det er skikkelig krise, så ta kontakt, så kan det godt hende jeg kan hjelpe deg ut av knipa 😉

Hva med Angrefristen? :

I h.h.t. Angrefristloven har du 14 dagers angrerett. Varen må da returneres i original emballasje. Returomkostningene bæres av kjøper. Evt. transportskade som oppstår pga. mangelfull emballasje skal også dekkes av kjøper. Fakturaen eller kvittering må legges ved i forsendelsen.

Tilgodelapp kan gis om man ikke finner en tilsvarende vare man ønsker der og da.

Noen spesialbestillinger vil ha et urefunderbart depositum, men dette vil komme veldig klart fram i individuelle oppdrag og lages etter avtale mellom meg og kunden.

Les mer om angreretten her.

Det mangler noe i pakken min!:

Har du oppdaget mangler eller feil på forsendelse ber vi deg ta kontakt på [email protected] så snart som mulig.

Varer som er skadet under transport er det i første rekke Posten som tar seg av. Ta vare på emballasje og produkter, og lever dette på Posten. Der vil du få utlevert et skadeskjema som må fylles ut.

Les mer om reklamasjon her.

Hvor finner jeg Underlig smykker i butikken?

Underlig Smykkeverksted samarbeider med designbutikken «Kollektivet» som ligger i Markensgata i Kristiansand. Her finner du det meste av kolleksjonene samt mange tøffe og unike designere lokale til Sørlandet.

https://www.facebook.com/designkollektivetmarkens

Jeg er stadig på søken etter forhandlere, så har du et galleri, smykkegalleri, designbutikk eller liknende og ønsker mine smykker hos deg, så ta kontakt på [email protected].

Når og hvor er neste Underlig Utstilling?

Nye utstillinger og prosjekter vil bli utlyst på bloggen linket under, samt på underligverksted og @underlig_smykkeverksted. Så følg gjerne med! I bloggen kan du også lese om de spennende utstillingene jeg har hatt i inn og utland gjennom årene.

Holder Underlig kurs?

Ja Underlig smykkeverksted holder flere kurs i ulike smykketeknikker.